Omgeving

 

   
 

 

 

Op de grens van Salland en Twente ligt het charmante dorp Hellendoorn.  Als het ware ingeklemd tussen de aan de westkant gelegen Hellendoornse berg, uitloper van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en aan de oostzijde door het beekdal van de (Midden-)Regge.

Prachtige fiets- en wandelroutes stellen u in staat nader kennis te maken met het bos- en heidelandschap van dit Nationale park en het omringende gebied met vele dorpjes.  Het stroomgebied van de Regge voert u door het zo karakteristieke coulisselandschap van Salland en Twente.  Achter het huis ligt de route waarlangs u in vijf minuten naar de opnieuw uitgegraven meanders in het gebied Koemaste en Kalvenhaar van de Regge wandelt. In 2012 /13 is hier de meandering van 100 jaar geleden hersteld.            

Vanuit onze B & B in Hellendoorn zijn van het Pieterpad (LAW 9, 481 km) zowel etappe 9. Ommen-Hellendoorn (21 km) als 10. Hellendoorn-Holten (15 km) te volgen.  Het fietspad voor het huis sluit aan op het fietsroutenetwerk.  De Regge biedt ruimte voor activiteiten op en om het water.